Rólam

A woots egyedi csizmasámfákat készítő vállalkozás, amely elsősorban lovasok számára kínál minőségi termékeket. A lovaglócsizmák mellett néptáncos és női utcai csizmákba is elérhető csizmafáim kézzel készülnek, nagy gondossággal, válogatott anyagokból, így garantálva a csizmáknak hosszú élettartamot és viselőiknek kényelmet mind a hobbi, mind a professzionális sportolás során.

Az állítható méretű csizmasámfa készítésének ötlete az 1990-es évekre nyúlik vissza. A több évtizedes faipari múlttal rendelkező Édesapám lovas emberként - hiánycikk lévén - saját részére készítette el az első csizmasámfáját. Ennek továbbfejlesztett változata később a magyar olimpiai öttusa válogatotthoz is eljutott (1996, Atlanta).

A lovaglás mellett a famegmunkálás szeretete gyerekként engem is magával ragadott: a családi bútor-, majd sámfakészítő műhelyben szerzett tapasztalatok és élmények inspiráltak, hogy tovább vigyem és életben tartsam ezt a különleges szakmát.

Küldetésemnek tekintem, hogy minél szélesebb körben megismerjék, és újra felfedezzék ezt a mára feledésbe merült, régen mindennaposnak számító eszközt, mely túlzás nélkül megoldást jelent mindenre, amire a lovasok a csizmaviseléssel kapcsolatban jelenleg problémaként gondolnak. 

Mert minden csizma megérdemli és meghálálja a törődést.

Saját sámfakészítő manufaktúrámban egyedi megrendelésre készülnek ezek a ritkaságnak számító, kézműves termékek. Büszke vagyok rá, hogy használatukkal már eddig is lovasok százainak segíthettem megőrizni csizmáik tökéletes formáját és állapotát, valamint megrendelőim között tudhatok számos neves csizmakészítőt is (Schnieder Boots, Bernd Hotz, Böröcz, Tóth).


Papp Mihály

faipari mérnök